Ordinea interioară a penitenciarului și măsurile de securitate

Urmează să respectați regulamentele interne ale penitenciarului și să vă asigurați că nu provocați niciun pericol pentru alții sau pentru dvs. În caz contrar, împotriva dumneavoastră pot fi folosite sancțiuni disciplinare, măsuri de securitate sau chiar forța.

Administrația penitenciară este responsabilă pentru menținerea ordinii în penitenciar și trebuie să se asigure că toți deținuții sunt în siguranță. Prin urmare, personalul penitenciar poate aplica sancțiuni disciplinare, măsuri de securitate sau poate folosi forța împotriva dumneavoastră în situații specifice. Totuși, acest lucru trebuie făcut întotdeauna conform legii și urmând proceduri stricte.

Sancțiunile disciplinare

În cazul în care ați încălcat obligațiile și interdicțiile deținutului prevăzute de lege, actele subordonate legii și regulamentul de ordine interioară, administrația penitenciarului vă poate iniția proceduri disciplinare și vă poate pedepsi cu sancțiune disciplinară. Cele mai severe pedepse pe care le puteți primi sunt izolarea disciplinară și transferarea la un regim de detenție mai strict. 

Măsurile de securitate și utilizarea forței 

Personalul penitenciarului poate folosi măsuri speciale de securitate sau chiar forța împotriva dumneavoastră dacă este necesar pentru asigurarea ordinii în detenție și pentru a preveni orice pericol pentru dumneavoastră sau pentru alți deținuți. Aceste metode ar putea include cătușe, bastoane sau chiar arme de foc în situații extreme. Cu toate acestea, măsurile respective nu pot fi folosite decât conform unor reguli stricte și numai dacă nu există alte mijloace, mai puțin coercitive, pentru a asigura ordinea.

Tratamentul general al deținuților

Aceste sancțiuni și măsuri sunt permise numai în situații specifice care au fost cauzate de propriile dumneavoastră acțiuni sau comportament. Dacă respectați toate regulile interne ale penitenciarului, personalul trebuie să vă respecte demnitatea și drepturile omului în munca și comportamentul lor. Aceasta înseamnă că personalul penitenciar nu vă poate supune torturii sau tratamentelor inumane ori degradante, să vă hărțuiască fizic sau verbal sau să folosească fără necesitate forța împotriva dumneavoastră. Personalul penitenciar trebuie, de asemenea, să vă protejeze de hărțuirea și vătămarea din partea altor deținuți. Aflați mai multe despre tratamentul și siguranța deținuților la general.

Despre această secțiune

Această secțiune a Ghidului va explica regulile de bază privind sancțiunile disciplinare, utilizarea forței și măsurile de securitate.

Ultima actualizare 20/11/2023