Munca, religia și activitățile zilnice

În timp ce sunteți în detenție, ar trebui să vi se ofere posibilitatea de a vă duce viața cât mai normal posibil. Aceasta înseamnă că ar trebui să existe suficiente activități zilnice disponibile pentru dumneavoastră, inclusiv oportunitatea de a practica religia, de a studia, de a lucra și de a face exerciții fizice.

Activitățile de bază

Urmează să fie asigurat un anumit minim de activități de bază, cum ar fi exercițiile zilnice în aer liber sau practicarea unor ritualuri religioase esențiale. Cu toate acestea, măsura în care trebuie asigurate alte activități depinde de resursele disponibile și de regimul dumneavoastră în penitenciar.

Activitățile zilnice și drepturile omului

Lipsa activităților zilnice, în combinație cu alte condiții inadecvate, poate duce la deteriorarea stării fizice și psihice și poate încălca interdicția tratamentului inuman sau degradant. Incapacitatea de a vă practica religia din cauza condițiilor dumneavoastră vă poate încălca libertatea de religie.

Despre această secțiune

Această secțiune a Ghidului vă va explica dreptul dumneavoastră la educație, muncă, exerciții în aer liber și dreptul de a vă practica religia, precum și măsura în care ar trebui să vă puteți bucura de ele în închisoare.

Citiți mai multe despre diferite tipuri de activități zilnice:

Ultima actualizare 20/11/2023